Thursday, 13 December 2012

Novelis wannabe kah aku?


Sedang gugel-gugel..aku terbukak website Karangkraf ni..khas utk sesiapa yg nak jadi novelis! ;)
btw aku pun bercita-cita tapi tak sampai ..coz story smpai suku..then tertinggal terus. haha! ahahaha..!

Kat situ ader novel,cerpen mcm2 la.. Tentang masak, memancing, hai segala2nya la ade! (aku pun x abes jelajah lagi.. :p )

Weh! kalo korang nak try letak novel kat situ pun blh oke! tapi kene tau kalau kene ciplak pihak mereka tak brtanggungjawab tau.. :) If korang nye terbaik ar, insyaAllah mereka akn terbitkan cerita korang tu!! Well hehaha..BEST OF LUCK!!

muke berangan tak tentu arah.. -picture pinjaman dari google je pun-


ni website nye aku bagi lagi~ ILHAM GRUP BUKU KARANGKRAF

Cerita Sedih

Assalammualaikum...

Selamat Pagi, Petang, Malam..tengah memalam bute.. tgh nak subuh.. ahaks..mcm aku lak.. kesian blog aku.. aku dah makin lupe nak update..sbb baby acer aku rusak!!!! hurmm! giler ar.. x pernah2 dier camtu..mesti dier trdengar aku ckp nak tukar laptop baru!! plss baby acer..mummy (ececececehh - gatei bebeno) ahaks..continue.. mummy bkn nak tukar baby..mummy nak hapdet jer! T_T

The siyesly nye ialah..aku nak kelebek balik blog nih! Now aku dh sihat..sihat..sihat.. insyaAllah..

mcm ni ke muke aku tgh sedih sesangat? hahaha.. weh! ni comey sgt kot! aku kertu!! tidakkk!! haut~

Friday, 18 May 2012

★ Gadgets ★

Assalammualaikum / Selamat Sejahtera :)

sejauh mana ea kegunaan gadgets buat korang?? lately aku da mula rase bahangnye..! serius! aku tak boleh tanpa hpn, takde call/msg..jiwa jadi kacau lor.. :p

aku buat survey ngn semua org yg dtg kedai ibu aku. "apekah kegunaan hpn ni penting buat anda?" majoritinye kate YA.PENTING ! dan tu semua bawah 25 -.- alasannye, nak msg bf la kak! nk kol gf la kak! okay! mekasih dik! -.- belajar pepandai dulu ea..? pendapat lain mengatakan senang nak berhubung dgn suami/isteri/mak/etc.

aku dulu da keje 2bulan baru dpt pakai hpn! tu pun 3210..2nd hand je tu! hahaha.. okay time tu hpn tak penting pun. :p
gila cokia kan hpn aku dulu..? :p tapi mmg nokia  la gak... oii.. tu kire latest tau..?! sebulan aku pakai da kuar 3310 ! hebakkk sokmo! :D

HAPPY READING U'OLLS~


Wednesday, 15 February 2012

Sinetron Yang Agak Popular

Saya tak berape suka sangat tengok sinetron..tapi lately ni saya suka sket2.. [ sile sengih tanda perli daku ] . Ianya terjadi kerana ibu suka sangat..sangat..sangat la citer sinetron ney sampai langgan Astro Channel 141(Bintang) dan 142(Pelangi) ..haih..! Tak cukup dengan TV3, TV9  tambah g Astro Ria serta Prima ! Tu blom lagi Astro Citra ! oke ! saya ..! saya ! Kekadang terpakse tgk gak taw !! grrr~


✼ TV3 - Putri Yang Ditukar (Setiap Isnin hingga Khamis : 2pm-3pm)
 
Pelakon-nye : Nikita Willy [Amira], Yasmine Wildblood [Zahira], Glenn Alinskie [Arman], Rezky Aditya [Rizky], Atalarik Syah [Prabu Jaya] dan lain-lain.

✼ TV9 - Anugerah (Setiap Isnin hingga Jumaat : 540pm-640pm)
Pelakon-nye : Nabila Syakieb [Nabila] , Samuel Zylgwyn [Fandy], Giovanni Tobing [Bima], Dini Amirnati [Wulan], Sheila Marcia [Mawar] dan lain-lain.

✼ Astro Ria 104 - Nada Cinta (Setiap Isnin hingga Jumaat : 630pm-730pm)
Pelakon-nye : Mikha Tambayong [Nada/Cinta/Mikha], Randy Pangalila [Ricky], Dewi Sandra [Rina] dan lain-lain


oke! itu je cter yg saya taw.. coz saya x layan sgt sinetron ney.. sibuk layan game di fesbuk aje! hoho ..

Hokeh!

Happy Reading U'olls~


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...