Posts

Showing posts from 2012

Novelis wannabe kah aku?

Image
Sedang gugel-gugel..aku terbukak website Karangkraf ni..khas utk sesiapa yg nak jadi novelis! ;)
btw aku pun bercita-cita tapi tak sampai ..coz story smpai suku..then tertinggal terus. haha! ahahaha..!

Kat situ ader novel,cerpen mcm2 la.. Tentang masak, memancing, hai segala2nya la ade! (aku pun x abes jelajah lagi.. :p )

Weh! kalo korang nak try letak novel kat situ pun blh oke! tapi kene tau kalau kene ciplak pihak mereka tak brtanggungjawab tau.. :) If korang nye terbaik ar, insyaAllah mereka akn terbitkan cerita korang tu!! Well hehaha..BEST OF LUCK!!

muke berangan tak tentu arah.. -picture pinjaman dari google je pun-
ni website nye aku bagi lagi~ ILHAM GRUP BUKU KARANGKRAF

Cerita Sedih

Image
Assalammualaikum...

Selamat Pagi, Petang, Malam..tengah memalam bute.. tgh nak subuh.. ahaks..mcm aku lak.. kesian blog aku.. aku dah makin lupe nak update..sbb baby acer aku rosak!!!! hurmm! giler ar.. tak pernah² dier camtu..mesti dier trdengar aku ckp nak tukar laptop baru!! plss baby acer..mummy (ececececehh - gatei bebeno) 😂..

                              continue

mummy bkn nak tukar baby..mummy nak hapdet jer! T_T

The siyesly nye ialah..aku nak kelebek balik blog nih! Now aku dh sihat..sihat..sihat.. insyaAllah..

mcm ni ke muke aku tgh sedih sesangat? hahaha.. weh! ni comey sgt kot! aku kertu!! tidakkk!! haut~

★ Gadgets ★

Image
Assalammualaikum / Selamat Sejahtera :)

sejauh mana ye kegunaan gadgets buat korang?? lately aku da mula rase bahangnye..! serius! aku tak boleh tanpa hpn, takde call/msg..jiwa jadi kacau lor.. :p

aku buat survey ngn semua org yg dtg kedai ibu aku. "apekah kegunaan hpn ni penting buat anda?" majoritinye kate YA.PENTING ! dan tu semua bawah 25 -.- alasannye, nak msg bf la kak! nk kol gf la kak! okay! mekasih dik! -.- belajar pepandai dulu ye..? pendapat lain mengatakan senang nak berhubung dgn suami/isteri/mak/etc.

aku dulu da keje 2 bulan baru dpt pakai hpn! tu pun 3210..2nd hand je tu! hahaha.. okay time tu hpn tak penting pun. :p


Sinetron Yang Agak Popular

Image
Aku tak berape suka sangat tengok sinetron..tapi lately ni aku suka sket2.. [boleh la sengih tanda perli aku] . Itu semua sbb ibu suka sangat..sangat..sangat la citer sinetron ni sampai langgan Astro Channel 141(Bintang) dan 142(Pelangi) ..haih..! Tak cukup dengan TV3, TV9  tambah g Astro Ria serta Prima ! Tu blom lagi Astro Citra ! okay ! Aku..! Aku ! Kekadang terpakse tgk gak tau !! grrr~


✼ TV3 - Putri Yang Ditukar (Setiap Isnin hingga Khamis : 2pm-3pm) Pelakon-nye : Nikita Willy [Amira], Yasmine Wildblood [Zahira], Glenn Alinskie [Arman], Rezky Aditya [Rizky], Atalarik Syah [Prabu Jaya] dan lain-lain.

✼ TV9 - Anugerah (Setiap Isnin hingga Jumaat : 540pm-640pm) Pelakon-nye : Nabila Syakieb [Nabila] , Samuel Zylgwyn [Fandy], Giovanni Tobing [Bima], Dini Amirnati [Wulan], Sheila Marcia [Mawar] dan lain-lain.
✼ Astro Ria 104 - Nada Cinta (Setiap Isnin hingga Jumaat : 630pm-730pm)
Pelakon-nye : Mikha Tambayong [Nada/Cinta/Mikha], Randy Pangalila [Ricky], Dewi Sandra [Rina] dan lain-lain

okay! …