Posts

Showing posts from 2013

GEMUK

Assalammualaikum.. Salam Sejahtera.. Annyeong~ ^^y
Dah lama tak merepek..nak merepek balik! No formal dah! Pi lantak la orang nak cakap apa! Ecehh..garang!
    Hari tu macam biasa aku pergi ikut ibu meeting tergempar dia..every Wed 930am.. fuh detail 😑Majoriti ahli meeting tu semua pangkat mak-mak je dengan aku..so aku panggil acik je la.. Ada la makcik ni tegur aku, "Tasha..kenapa makin gemuk ni? Adik kau dah kawin.. kau bila? Cuba diet sikit. Nanti ada le org ngorat" Oh man~ it is so touchhhhhhhhh cable betul la! Aku dengan mata tak berkelip, fikiran 1001 macam terus ke arah makcik tu dan berdiri sebelah dia.. ;) Nak je aku senaraikan dia! 1- makcik nape pendek dari saya? 2- makcik nape gemuk sangat-sangat-sangat ni? 3- makcik jalan larat tak ni? dan pelbagai lagi..
Tapi...aku tak biadap sangat..aku senyum simpul manis je..habis manis dah tinggal tawar..
   Apa la manusia ni..sebelum nak judge orang tak pernah nak tengok diri sendiri.. apa yang kita lebih sangat? Walaupun kita lebih…

Ego dengan penuh kasih sayang

Image
Assalammualaikum.. Salam Sejahtera..
    Tiada kata secantik bahasa...blablabla...*nyanyi*
Ego ber-EGO-an Ego-Egoan
    Ye..perempuan cakap lelaki ego, lelaki cakap perempuan ego.. tapi bagi aku la kan..dua-dua ada sifat ego..sama ada pandai hide-kan atau kurang cerdik sampai tunjuk kat semua ego dia yg tinggi melangit sampai org taknak dekat. 😑
    Dalam kehidupan berpasangan,seboleh-bolehnya kurangkan la ego tu..ni tak asal bergaduh je memasing senyap seribu bahasa..
                                      - 'arghh! kau yg buat salah! kau kene pujuk!' 'Aku lelaki, apa barang pujuk gf ni! malu la wei!' 'Asyik-asyik aku pujuk! Mengada punye perempuan'

    Tak salah ego ni..tapi memandai-mandai la..ni tak, even kekasih buat salah & perlukan kekasihnya pun still tak diperlukan.. macam mana ek nak get along sampai gerbang perkahwinan kalau masing² tak nak ambil sikap saling memahami, open minded.. blabla.. haih.
    Kawan aku cakap pasangan dia ego..bila ada taknak dicari..…

Peminat Tegar

Image
Assalammualaikum.. Salam sejahtera..

    Gila..gila.. last update entry 13 feb ritu.. -.- apsal malas lak skng ni..? Ni semua pasal lappy cinonet tu tak boleh detect wifi..harus ke berebut modem juga pc dgn ibu setiap hari? Dapat bukak kejap pun sebab ayat nak harvest game di facebook.. lol.. mueh mueh.. :p so mmg tak la dpt bukak lelame..sbb kalau lama ibu akn tegur "dah ke belum?" ye la..peminat tegar Aaron Aziz le katekan..
    Hmm.. Aaron Aziz.. AA aren ajiz..
Sekarang ni ibu dah tak malu nak bercerita pasal keBAGUSan lakonan Aaron Aziz ni sebab MakLong biras ibu..kakak ipaq ayah..wife PakLong abang sulung ayah.. eh.. -.- okay sambung balik! Disebabkan MakLOng pun peminat tegar AA nih! humakaih..
    And baru-baru ni ibu, n her anak.. eh.. my adik lelaki beserta erin pergi tengok wayang. Ala..yg AA berlakon tu.. Kerat 14..well tajuk mendebarkan.. Tapi ibu ckp ceritanya best.. ye la! dh minat..tak best pun ckp best ye dak..? hahaha..

 sedikit gambar dari filem Kerat 14:




Sedikit sin…

Kahwin dan Anak

Image
Assalammualaikum.. Salam sejahtera ye~
    Ini baru ada masa nak update blog..coz masa byk terbuang dgn game..YES! game yg menjalar dan menjadi virus buat segelintir pemilik akaun FACEBOOK.. oke..okey..okay..bukan nak cerita tntg game lagi.. tapi tntg saya dan kawan2.. *motif?* maaf memang ade motif..
    Saya adalah manusia yg malas nak pergi kenduri kahwin ni..or anything yg mengaitkan dgn menaik taraf hubungan sesama pasangan.. *ceh ayat* tapi saya sangat-sangat-sangat..SANGAT tak berapa gemar dgn pertanyaan org..saya tahu korang pun pernah rasa..
contoh: "Tasha, bila nak kahwin ni? Nak tunggu anak raja dtg meminang ke?" -oh yes..please..please..suruh anak raja tu dtg minang ea? *tangan didada mata ke atas*"Sampai bila nak hidup macam ni Tasha? Tak teringin ke nak ade laki sendiri?" -gila tak nak?? cuma.......blurrrrrrr... -_-"Tasha, ko tu dah umur berapa? Ko tu bukan selamanya muda ye?" -btw..thanks ingatkan gue! saya tahu..takde selamanye kita muda!"…

Repair..touch up

Image
Assalammualaikum..
Salam sejahtera..
Ini yang digambarkan blog saya sekarang ni.. repair..touch up sampai hati puas..! puas! puas! heu heu heu -_-'

*muke pengsan* + tersibuk + buat-buat
Selamat makan tengahari *bw tghari* malam..selamat dinner.. dan seterusnya..
wokehmokeh
Happy Reading Korang

Unmotif entry

Image
Assalammualaikum.. Salam sejahtera.. dan! - - - *angkat kening, juihkan bibior sambil sengetkan mulut* = perilaku buruk An nyung ha se yo!!
Perghh!! Nampak sangat dah gila K-Pop!
Ibarat ludah langit jatuh tercoit kat muke.. *iyeks* heuheuheu..
Motif entry jam 10pagi ni? takde motif.. cuma nak taip aje
Tahun ni macam banyak planning dah di atur..Kalau takde halangan insyaAllah semua planning tu akan menjadi..kot..kot la..kot.. *pandang dinding..tarik napas kuat-kuat..lepas slow-slow*
kepala ni macam ada byk idea pulak..! cess..sabar..sabar ideaku! sila tawaf dulu dalam otak..after tu bukak khemah dalam nun..jangan check out dulu! mueh mueh mueh
Ptg-ptg karang nak BW serata pelusuk blog..nak follow mane yg dah follow budak baru ni.. baru tak baru la..masuk ni dah dekat 5blog dah dibuat..semua di delete..alasan  + sibuk + + malas + + kering idea + + banyak fikir makan + pun terciptaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... *marah kehape?*
Mengharapkan agar kali ini blog ni bertahan sampai ------- *taktau*
Fine..sekian entry cabuk d…

Pentingnya beradab

Image
Assalammualaikum.. Salam Sejahtera..
  Hello korang!    Tajuk boleh tahan! Macam sekolah lak.. -_-'
    Apa rasa korang bila tetiba orang tegur atau panggil korang dengan 'Hoi!' 'Wei' 'Weh' ? *muehehehehe* ada rase nak ganyang?? Lagi BEST bila di 'swit-swit' Saya ni sweet sgt ke? LOL ngeh-ngeh *tangan didada mata pandang ats* atauPUN, saya ni tikus?!! Hamboii laaaaaaaa!!
Sebagai contoh: "Hoi..ini ada jual tak?" -terpikat mak ni nok!"Wei, topap maxis 3ringgit" -ceh..topap 3hengget je.Berlagak mengalahkan topap RM100.. ~_~ "Weh..weh..bagi ini 5ringgit" - Lol..mane boleh main bagi! bayar la! :p"*bunyi*swit..switt* (muncungkan bibioq dan sedut angin ke dalam..btw..dah belajar cara ni)-sambung- *bunyi* hai..leh kenalan..?" - dahhhsyattt..belajaq bahasa tikuih ka ceq?Dan yg paling best sekali..bila malas nak bukak mulut..main ketuk je cashier kuat-kuat..lepas tu tunjuk duit..
-_- eleh..macam la org hadap sgt dgn duit awk t…

Senyum itu sedekah

Image
Assalamualaikum.. Salam sejahtera..

Sebelum meneruskan agenda..err.. cerita pada hari ini..bangun dan senyum lebar sambil menyanyikan lagu ini.. SENYUM
Senyum seindah suria Yang membawa cahya Senyumlah dari hati Duniamu berseri
Senyum umpama titian Dalam kehidupan Kau tersenyum ku tersenyum Kemesraan menguntum
Senyum... kepada semua Senyumanmu amatlah berharga Senyum... membahagiakan Dengan senyuman terjalinlah Ikatan...




Senyum.. tak salah senyum.. tapi tengok la tempat, suasana.. takkan la org tgh dirundung musibah korang leh bantai senyum.. tak pasal2 korang senyum sampai ke hospital..~ aww! ganas..
Saya ni antara manusia yg suka senyum.. kdg2 kalau mood tersangat baik..haa~ melayan la kau dengan senyum nih!
Ape plak senyum tu gatai? Senyum tu sedekah..pahala kan..Nabi Muhammad s.a.w. pernah berkata bahawa "Senyum kepada saudaramu adalah sedekah"
Tapi risau gak nak main senyum2 ni, takut tersalah senyum kat suami org..tak pasal2 dituduh menggatal dgn laki org.. ngeh-ngeh
Senyum tu awet muda.. …

Belasah teman wanita, Motif?

Image
Assalammualaikum.. Salam sejahtera.. errr~ (ucapan dalam bahasa korea plak) *taktahueja* 
-Entri subuh hari- mueh mueh mueh
    Tajuk boleh tahan..entri ni nak post haritu lagi..tapi terpaksa berebut modem dgn CikTie yg asyik je Aaron Aziz *tangan didada mata ke atas* Tgk Wanita Hari Ini..tajuknya lebih kurang tajuk entri ni..tapi bahasa lebih ayu lagi..agak lembut..arghh!
   Siapa la yg tak nak kebahagiaan? Cuma dah nasib badan dapat teman lelaki kaki pukul..takpe korang.. baru teman lelaki..boleh blah kot..ape? sayang??!! sanggup tahan sakit? maki? -_-
Ini ceritaku.    Dipanjangkan cerita la..baca korang..ini untuk pengajaran bukan pengaiban okeh?! *okay sila sambung Tasha!*      1day saya lepak2 kat rumah member ni (seorang perempuan!)..saje la ptg2 isi masa lapang sambil gossiping *hewhewew* sedang kusyuk berbual hpn dia berbunyi..dia tgk..then dia buat bodoh sambil berkerut muka, macam menggelabah pun ada..banyak kali gak la..then dia decide pick up gak call tu... Cuma dgr dia ckp.."…

Hantu Kak Limah 2: Husin,Mon Dan Jin Pakai Toncit

Image
Salam 1 Malaysia. :)
Yes! Next movie dari Mamat Khalid..pengarah popular dari filem meletooppp Zombi Kampung Pisang dan Hantu Kak Limah Balik Rumah. Filem yang diberi nama Husin, Mon dan Jin Pakai Toncit ni kiranya macam sambungan 2 filem tu.. Heronya seperti biasa Awie sbg Husin dan Ezlynn memegang watak sebagai Mon. Selain itu..khabarnya ini adalah filem terakhir Allahyarham Zami Ismail. Al-Fatihah untuk Allahyarham Zami Ismail.
Ok..ok..sebelum tu mari tonton dan layan Teaser Hantu Kak Limah 2: Husin,Mon dan Jin Pakai Toncit.
Terbitan Tayangan Unggul
Tengok promo ni pun dah tergelak, apatah lagi tengok full.. so mari beramai-ramai penuhkan pawagam pada 7 Feb 2013 ni.. :D
Sinopsis: Beberapa tahun yang lalu, selepas kejadian "Hantu Kak Limah Balik Rumah," Husin yang telah muflis akibat ditipu Skim Cepat Kaya di Singapura, telah kembali semula ke Kampung Pisang. Di Kampung Pisang Husin berjumpa semula dengan geng lamanya & juga Mon, kekasih lamanya sewaktu Kampung Pisang diland…

Tanda Badan Kekurangan air

Image
Salam 1 Malaysia.
Saya ni antara manusia yg TAK SUKA minum air putih/air masak.. Dunno why..haha..tapi seriously air putih ni memang tersangat penting untuk badan.. and fakta mengatakan 70-80 peratus tisu otak kita terdiri daripada air.. so bayangkan kalau air dalam otak kering? kekeringan idea utk menaip? haha~  Semalam baca paper Harian Metro.. & ade keluar tentang air..so saya ambil point penting je.. ye la.. bukan semua org suka baca paper nih.. kan? kan? kan? :p
Tanda-tanda badan korang kekurangan air: Berat badan menurun melebihi satu peratus sehari *jangan guna program ni nak DIET! tak sesuai dengan kesihatan..*Warna air kencing bertukar jadi pekat dan keluar sikit-sikit *tak perlu malu mengaku*Rasa sangat dahaga. *kalau minum air manis/air ais selalu rasa tak puas- kan? hmm*Sakit kepala, tidak selesa *ill always rasa mcm ni..migrain & tdk selesa dgn diri sendiri-sedih*Kebas atau terasa menyucuk pada kepala, leher dan belakang badan. *lenguh-lenguh tu lain ea? hmm -lain la …

Si Korea bermain!

Image
Salam ols~ :)
Sha baru lepas layan game show di Astro S One HD -C393 .. best giler kot game show ni! bukan macam game show kat Malaysia (Family entertain). Tajuk nya Running Man. Mula-mula mmg takleh blah kot..sbb sha bukan penggemar K-Pop..disebabkan erin gila sgt dgn K-Pop layankan je la....  -_-' Running Man ni memang kelakar la! Game yg ada mcm-mcm..kadang-kadang sampai satu bandar pun join sekali..kiranya takde la sikap bajet retis mcm di Malaysia ni.. (mostly artis Malaysia sombong even kita tegur bebaik..) Yang main game ni plak mmg sporting habis! Hahaha..





Setiap episod ada je artis jemputan..setiap misi yg dilakukan mesti ada terburai gelak!
Since tahun lepas game ni popular.. almaklumla..jarang bukak k-pop nih..awak dah kertu!! lagi! kertu! lagi?! haahahahaha..
oke la..sila layan budak kertu ni! entry ni terjadi sbb daku tak boleh tido! 
Wokiesssszasss!
Happy Reading u'olls~
Sumber : Google

Segmen : Jom Tambah Follower Sebanyak yang Mampu

Image
Salam 1 Malaysia! heee~
Sesuai tajuk entry utk diri ku ini.. so if sesiapa yg nak tambah follower better amek peluang ini.. boleh + kawan boleh + pendapat boleh + rujukan etc la..
hey2.. ni blog si manis tu!

okiesdooookies!
Selamat Mencuba!  & Happy reading u'olls~

Sarapan Pagi jadi punca

Image
Salam all~ :D
Bangun awal setiap hari.. lambai2 erin.. :3  tetiba teringin karipap makcik port biasa.. so..keluar la melenggang kangkung ke gerai.. Disebabkan saya baru baik demam..tak nak la buat pembaziran.. so saya beli 3 ketul karipap kentang and dua ketul ketayap..hehehe..siap singgah restoran depan gerai tu utk beli milo ais..teringin aje pun..
Sampai je rumah saya baham la 3 ketul dari mereka :p tapi mulut ni masih ngak enak lorh...lepas tu pe lagi  layan game fb yang baru..
dan
secara
tiba-tiba
ARGHH!!!

Dah mula rasa tak enak badan.. kepale ligat berfikir kenapa.. tapi tak fikir dengan baik.. sebab kepala berdenyut dengan hebat..perut pedih dengan bahagia..
:'(

ye saya ade gastrik..
Gastrik tahap ape ntah, tak tau..

Ni webnye (klik aje..nanti open new window) saya mintak tolong pakcik gugel..sbnrnye dah tau..saje nak share..tak pening sgt bila bace..sbb selalunya jawapan dari google ni ada yg bila dibaca makin pening..mostly nye pjg berjela..haha..sedih! :p

La ni saya kuih tu pun makin…

Cara lupakan bekas kekasih.

Image
Salam u'olls..
"Ok! Mulai hari ini jangan cari saya lagi! Kita putus!" "What?!"
Balik meraung!  Warghhh!!! "Sampai hati!"
Kalau hati sampai..takdenye mereka-mereka sakitkan hati korang,kan?
Sape yg tak pernah kecewa..saya pun pernah..tapi saya amalkan cara tertentu..agar dapat melupakan mantan kekasih.. ececehh.. indo sgt~ aww..
1- BFF Cari bff yang boleh kita gunapakai..haha.. tak lah..gurau..bukan guna pakai.. tapi someone yg kita percaya..atleast kita blh luahkan ape yg terbuku, terpendam..Takut nanti lelame boleh gila tau?! :)
2-LAGU SEDIH Stop..stop la dengar lagu sedih.. Nanti kalau ralat dengar..nanti korang teringat aje kat si beliau yang dah berlalu itu.. dari dengar lagu sedih..baik dengar lagu Oppa Gangnan Style..sambil nari-nari..at least..dapat berpeluh..n kurang sikit berat..kan korang asyik membebel gemuk~ gemuk~
3-AKTIVITI RIADAH Jangan terperap dalam bilik menangisi apa yg telah tiada. Cuba la bawak-bawak berjalan di mall ke. Jogging ke.. ape ke..…

Selamat Tinggal

Image
Salam u'olls..
Pepagi tadi sy, ibu ayah eyin..aril,maknyah n gf may erin(same pulops) bergegas ke LCCT utk hantar May. Im so proud of u cousin.. :) keje leklok di perantauan k? Nanti raya masuk segmen ucapan hari raya di perantauan tu..hahaha.. ngeee~
2-3 hari sebelum tu Maknyah dah sampai dr kg..yg lain x dpt follow coz komitmen penting *ececececeh* musim sekolah..kalau semua diangkut..tak sekolah la jawabnya..
So 18 Januari 2013 pukul 4 kami gerak..memecut..memotong.. coz May kene ade kat airport dua jam sebelum 645am..hahaha! mmg terharula! ngantuk2..tapi nak lambai2 punye pasal..tahan.tahan..
Dekat 5am kami sampai..kelam kabut takut tak sempat nak setel2 pe yg patut.. N Alhamdulillah.. sompek juo yo..

eh~ lupe! haha..! (sengaja) May dan 9 rakannya berangkat ke Brunei Darussalam. Berkobar2 sampai ada beg akademi fantasia! heheyeargh!

si May..

Mereka yg ke Brunei..yg duduk tu abgnye~ haha..gatai nak posing skali!

Zass!

Happy Reading U'olls~