Monday, 2 September 2013

GEMUK

Assalammualaikum..
Salam Sejahtera..
Annyeong~ ^^y

    Dah lama tak merepek..nak merepek balik! No formal dah! Pi lantak la orang nak cakap apa! Ecehh..garang!

    Hari tu macam biasa aku pergi ikut ibu meeting tergempar dia..every Wed 930am..fuh detail -.- majoriti ahli meeting tu semua pangkat mak-mak je dengan aku..so aku panggil Acik je la..Ada la makcik ni tegur aku, "Tasha..kenapa makin gemuk ni? Adik kau dah kawin..kau bila..? Cuba diet sikit..Nanti ada le org ngorat" Oh man~ it is so touchhhhhhhhh cable betul la! Aku dengan mata tak berkelip, fikiran 1001 macam terus ke arah makcik tu dan berdiri sebelah dia.. ;)
   
Nak je aku senaraikan dia!
1- makcik nape pendek dari saya?
2- makcik nape gemuk sangat-sangat-sangat ni?
3- makcik jalan larat tak ni?
dan pelbagai lagi..

Tapi...aku tak biadap sangat..aku senyum simpul manis je..habis manis dah tinggal tawar..

   Apa la manusia ni..sebelum nak judge orang tak pernah nak tengok diri sendiri.. apa yang kita lebih sangat? Walaupun kita lebih dari orang lain kita juga ada kurangnya..tak kira la tua ke muda..mulut lah yang paling penting kita kena jaga..

   Aku ni mengingatkan diri aku sendiri..malas kot nak sibuk hal orang.. -.-

   Makcik ____ (nama dirahsiakan) wahh..retis! Saya dtengah diet ni makcik! Saya dah slim shaggy balik..saya catwalk depan makcik..siap pose ala-ala Katy Perry lagi! Wait&See tau makcik?

Makan sambal ikan bilis..
Okay dah habis!

Happy Membaca le ye korang~ ^_^y

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...