Thursday, 7 February 2013

Repair..touch up

Assalammualaikum..

Salam sejahtera..

Ini yang digambarkan blog saya sekarang ni.. repair..touch up sampai hati puas..! puas! puas!
heu heu heu -_-'


*muke pengsan*
+
tersibuk + buat-buat

Selamat makan tengahari *bw tghari*
malam..selamat dinner..
dan seterusnya..

wokehmokeh

Happy Reading Korang

Unmotif entry

Assalammualaikum..
Salam sejahtera..
dan!
-
-
-
*angkat kening, juihkan bibior sambil sengetkan mulut* = perilaku buruk
An nyung ha se yo!!

Perghh!!
Nampak sangat dah gila K-Pop!

Ibarat ludah langit jatuh tercoit kat muke.. *iyeks*
heuheuheu..

Motif entry jam 10pagi ni? takde motif..
cuma
nak
taip
aje

Tahun ni macam banyak planning dah di atur..Kalau takde halangan insyaAllah semua planning tu akan menjadi..kot..kot la..kot..
*pandang dinding..tarik napas kuat-kuat..lepas slow-slow*

kepala ni macam ada byk idea pulak..! cess..sabar..sabar ideaku! sila tawaf dulu dalam otak..after tu bukak khemah dalam nun..jangan check out dulu!
mueh mueh mueh

Ptg-ptg karang nak BW serata pelusuk blog..nak follow mane yg dah follow budak baru ni.. baru tak baru la..masuk ni dah dekat 5blog dah dibuat..semua di delete..alasan 
+ sibuk +
+ malas +
+ kering idea +
+ banyak fikir makan +
pun terciptaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... *marah kehape?*

Mengharapkan agar kali ini blog ni bertahan sampai ------- *taktau*

Fine..sekian entry cabuk dipagi hari..

Makan karipap kentang dipagi hari..bak seketul sini.
-unmotif-

Wokiezdokiez..

Happy Reading korangz.

Pentingnya beradab

Assalammualaikum..
Salam Sejahtera..

  Hello korang! 
  Tajuk boleh tahan! Macam sekolah lak.. -_-'

    Apa rasa korang bila tetiba orang tegur atau panggil korang dengan 'Hoi!' 'Wei' 'Weh' ? *muehehehehe* ada rase nak ganyang?? Lagi BEST bila di 'swit-swit' Saya ni sweet sgt ke? LOL ngeh-ngeh *tangan didada mata pandang ats* atauPUN, saya ni tikus?!! Hamboii laaaaaaaa!!

Sebagai contoh:
"Hoi..ini ada jual tak?" -terpikat mak ni nok!
"Wei, topap maxis 3ringgit" -ceh..topap 3hengget je.Berlagak mengalahkan topap RM100.. ~_~ 
"Weh..weh..bagi ini 5ringgit" - Lol..mane boleh main bagi! bayar la! :p
"*bunyi*swit..switt* (muncungkan bibioq dan sedut angin ke dalam..btw..dah belajar cara ni)-sambung- *bunyi* hai..leh kenalan..?" - dahhhsyattt..belajaq bahasa tikuih ka ceq?
Dan yg paling best sekali..bila malas nak bukak mulut..main ketuk je cashier kuat-kuat..lepas tu tunjuk duit..
-_- eleh..macam la org hadap sgt dgn duit awk tu!
rase nak tumbuk je org macam ni..
Cubalah beradap sikit
"Kak..yang ini ada jual tak?" - kan sejuk hati ni..jawab dengan gumbira lagi.
"Dik..akak nak topap RM3" - ^_^ boleh kak..
"Hai awak..leh kenalan" -LOLOLOLOLO..hahaha..dah tentu boleh dong! oh.. maaf..nanti encik beliau cakap saya gatal.. :p
Apa rasa kita bila org buat mcmtu kat kita? marah? geram? semua beruli-uli kan? so dah tau jgn buat mcm tu kat org lain..Tak beradab bila panggil pelayan dengan bunyi tikus! Cuba kita jadi pelayan tu? Marah tak? So..pepaham sendiri la..
 
Cerita saya:
    Saya pernah kerja di PizzaHut slps habis kolej..Biasalah baru masuk tak reti sgt nak serve customer..Wajib lepas tulis order kita kena bacakan order cust balik..so..saya dgn segan+malu+shy+takut pun buat rutin tu..u know what? Budak2 tu ajuk balik kot?! + gelak-gelak.. SO BIADAP!! Nak diikutkan saya boleh je sound,tapi apakan daya..saya bekerja je disitu..so sabar dan senyum je la..
    Kalau la saya jahat..saya dah tuiii-tuii kat pizza diaorg tu! hahaha..but takkan nak buat camtu..tak baik kan?
Muka suci depan

Dalam hati Allah je yg tahu

    So kawan-kawan *hamboi!* huehuehue - Tak kira dengan siapa,dimana kita ni sama je..Adab sesama manusia tu penting. Tak mati nye kalau beradab ni.. Arghh..malas ngomong lebih..mak tak kuasa nak bagitahu..

'Sendiri makan pengat sendiri mau ingat'

Sekian bebelan tgh malam..
see u tumolo..InsyaAllah..

Woraits bebeh.

Happy Reading ye korang.

Macam biasa,picture cetakrompak dari abam GOOGLE

 

 
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...