Posts

Showing posts from January, 2013

Hantu Kak Limah 2: Husin,Mon Dan Jin Pakai Toncit

Image
Salam 1 Malaysia. :)
Yes! Next movie dari Mamat Khalid..pengarah popular dari filem meletooppp Zombi Kampung Pisang dan Hantu Kak Limah Balik Rumah. Filem yang diberi nama Husin, Mon dan Jin Pakai Toncit ni kiranya macam sambungan 2 filem tu.. Heronya seperti biasa Awie sbg Husin dan Ezlynn memegang watak sebagai Mon. Selain itu..khabarnya ini adalah filem terakhir Allahyarham Zami Ismail. Al-Fatihah untuk Allahyarham Zami Ismail.
Ok..ok..sebelum tu mari tonton dan layan Teaser Hantu Kak Limah 2: Husin,Mon dan Jin Pakai Toncit.
Terbitan Tayangan Unggul
Tengok promo ni pun dah tergelak, apatah lagi tengok full.. so mari beramai-ramai penuhkan pawagam pada 7 Feb 2013 ni.. :D
Sinopsis: Beberapa tahun yang lalu, selepas kejadian "Hantu Kak Limah Balik Rumah," Husin yang telah muflis akibat ditipu Skim Cepat Kaya di Singapura, telah kembali semula ke Kampung Pisang. Di Kampung Pisang Husin berjumpa semula dengan geng lamanya & juga Mon, kekasih lamanya sewaktu Kampung Pisang diland…

Tanda Badan Kekurangan air

Image
Salam 1 Malaysia.
Saya ni antara manusia yg TAK SUKA minum air putih/air masak.. Dunno why..haha..tapi seriously air putih ni memang tersangat penting untuk badan.. and fakta mengatakan 70-80 peratus tisu otak kita terdiri daripada air.. so bayangkan kalau air dalam otak kering? kekeringan idea utk menaip? haha~  Semalam baca paper Harian Metro.. & ade keluar tentang air..so saya ambil point penting je.. ye la.. bukan semua org suka baca paper nih.. kan? kan? kan? :p
Tanda-tanda badan korang kekurangan air: Berat badan menurun melebihi satu peratus sehari *jangan guna program ni nak DIET! tak sesuai dengan kesihatan..*Warna air kencing bertukar jadi pekat dan keluar sikit-sikit *tak perlu malu mengaku*Rasa sangat dahaga. *kalau minum air manis/air ais selalu rasa tak puas- kan? hmm*Sakit kepala, tidak selesa *ill always rasa mcm ni..migrain & tdk selesa dgn diri sendiri-sedih*Kebas atau terasa menyucuk pada kepala, leher dan belakang badan. *lenguh-lenguh tu lain ea? hmm -lain la …

Si Korea bermain!

Image
Salam ols~ :)
Sha baru lepas layan game show di Astro S One HD -C393 .. best giler kot game show ni! bukan macam game show kat Malaysia (Family entertain). Tajuk nya Running Man. Mula-mula mmg takleh blah kot..sbb sha bukan penggemar K-Pop..disebabkan erin gila sgt dgn K-Pop layankan je la....  -_-' Running Man ni memang kelakar la! Game yg ada mcm-mcm..kadang-kadang sampai satu bandar pun join sekali..kiranya takde la sikap bajet retis mcm di Malaysia ni.. (mostly artis Malaysia sombong even kita tegur bebaik..) Yang main game ni plak mmg sporting habis! Hahaha..





Setiap episod ada je artis jemputan..setiap misi yg dilakukan mesti ada terburai gelak!
Since tahun lepas game ni popular.. almaklumla..jarang bukak k-pop nih..awak dah kertu!! lagi! kertu! lagi?! haahahahaha..
oke la..sila layan budak kertu ni! entry ni terjadi sbb daku tak boleh tido! 
Wokiesssszasss!
Happy Reading u'olls~
Sumber : Google

Segmen : Jom Tambah Follower Sebanyak yang Mampu

Image
Salam 1 Malaysia! heee~
Sesuai tajuk entry utk diri ku ini.. so if sesiapa yg nak tambah follower better amek peluang ini.. boleh + kawan boleh + pendapat boleh + rujukan etc la..
hey2.. ni blog si manis tu!

okiesdooookies!
Selamat Mencuba!  & Happy reading u'olls~

Sarapan Pagi jadi punca

Image
Salam all~ :D
Bangun awal setiap hari.. lambai2 erin.. :3  tetiba teringin karipap makcik port biasa.. so..keluar la melenggang kangkung ke gerai.. Disebabkan saya baru baik demam..tak nak la buat pembaziran.. so saya beli 3 ketul karipap kentang and dua ketul ketayap..hehehe..siap singgah restoran depan gerai tu utk beli milo ais..teringin aje pun..
Sampai je rumah saya baham la 3 ketul dari mereka :p tapi mulut ni masih ngak enak lorh...lepas tu pe lagi  layan game fb yang baru..
dan
secara
tiba-tiba
ARGHH!!!

Dah mula rasa tak enak badan.. kepale ligat berfikir kenapa.. tapi tak fikir dengan baik.. sebab kepala berdenyut dengan hebat..perut pedih dengan bahagia..
:'(

ye saya ade gastrik..
Gastrik tahap ape ntah, tak tau..

Ni webnye (klik aje..nanti open new window) saya mintak tolong pakcik gugel..sbnrnye dah tau..saje nak share..tak pening sgt bila bace..sbb selalunya jawapan dari google ni ada yg bila dibaca makin pening..mostly nye pjg berjela..haha..sedih! :p

La ni saya kuih tu pun makin…

Cara lupakan bekas kekasih.

Image
Salam u'olls..
"Ok! Mulai hari ini jangan cari saya lagi! Kita putus!" "What?!"
Balik meraung!  Warghhh!!! "Sampai hati!"
Kalau hati sampai..takdenye mereka-mereka sakitkan hati korang,kan?
Sape yg tak pernah kecewa..saya pun pernah..tapi saya amalkan cara tertentu..agar dapat melupakan mantan kekasih.. ececehh.. indo sgt~ aww..
1- BFF Cari bff yang boleh kita gunapakai..haha.. tak lah..gurau..bukan guna pakai.. tapi someone yg kita percaya..atleast kita blh luahkan ape yg terbuku, terpendam..Takut nanti lelame boleh gila tau?! :)
2-LAGU SEDIH Stop..stop la dengar lagu sedih.. Nanti kalau ralat dengar..nanti korang teringat aje kat si beliau yang dah berlalu itu.. dari dengar lagu sedih..baik dengar lagu Oppa Gangnan Style..sambil nari-nari..at least..dapat berpeluh..n kurang sikit berat..kan korang asyik membebel gemuk~ gemuk~
3-AKTIVITI RIADAH Jangan terperap dalam bilik menangisi apa yg telah tiada. Cuba la bawak-bawak berjalan di mall ke. Jogging ke.. ape ke..…

Selamat Tinggal

Image
Salam u'olls..
Pepagi tadi sy, ibu ayah eyin..aril,maknyah n gf may erin(same pulops) bergegas ke LCCT utk hantar May. Im so proud of u cousin.. :) keje leklok di perantauan k? Nanti raya masuk segmen ucapan hari raya di perantauan tu..hahaha.. ngeee~
2-3 hari sebelum tu Maknyah dah sampai dr kg..yg lain x dpt follow coz komitmen penting *ececececeh* musim sekolah..kalau semua diangkut..tak sekolah la jawabnya..
So 18 Januari 2013 pukul 4 kami gerak..memecut..memotong.. coz May kene ade kat airport dua jam sebelum 645am..hahaha! mmg terharula! ngantuk2..tapi nak lambai2 punye pasal..tahan.tahan..
Dekat 5am kami sampai..kelam kabut takut tak sempat nak setel2 pe yg patut.. N Alhamdulillah.. sompek juo yo..

eh~ lupe! haha..! (sengaja) May dan 9 rakannya berangkat ke Brunei Darussalam. Berkobar2 sampai ada beg akademi fantasia! heheyeargh!

si May..

Mereka yg ke Brunei..yg duduk tu abgnye~ haha..gatai nak posing skali!

Zass!

Happy Reading U'olls~

Peribadi sangat ke?

Image
"Hak peribadi orang! Jangan masuk campur sangat la!" Selalu jugak la kan kita dengar kata-kata tu? Tapi tak semua tahu dan faham maksud yg sebenar2nya.
Kalau saya la kan..bagi saya la..siyesly MEMANG *haa..hammek huruf beso i bagi u..thehe :p *  -sambung-
Saya siyesly MEMANG tak suka org masuk campur hal peribadi saya..jaja sana sini..sampai saya rase bnde tu mengaibkan walaupun tak aib sgt pun..ye la..kalau saya nak,saya bole bagitau org kot..
Tapi dari segi lain pulak..ade baiknye masuk campur hal org ni.. pernah dgr kes perempuan kene bunuh dgn suami? ala..yg dok hangat Jan 2013 tu.. tak tau? tak ingat..? baca ni --> berita-isteri dibunuh angakara cemburu?
Kenapa org sebelah yg dah nmpak taknak amek tindakan lanjut? ye la kn? Tak nak masuk campur hal org..bila dah mati..menyesal pulak tak buat report..kan?
Hai..dunia..dunia.. hehehe..  Wallahualam
psstt..ko tau si polan tu..blablablabla... *image credit to pakcik gugel*

Woookey!

Happy Reading U'olls~

Adi Putra Hero Pujaan aku. Ailaik~

Image
Dah habis tentang Adam&Hawa..now cerita baru yg akan gantikan A&H iaitu Sehangat Asmara, juga hasil air tangan novelis popular Aisya Sofea..Sumpah weh..Cerita SA ni mmg sgt2 best! Coz saya dah baca n selalu ulang baca..tapi entah kemana novel tu pergi... - - - sedih - - - dan kali ni mmg saya yakin gandingan Hero aku AdiPutra dan Rita Rudaini mmg akn tiptop punye la! Saya rase saya mesti akn sediakan tisu bebanyak2 kot..  - -Sinopsis- biasala..cinta yang tak direstui..dua darjat..

Kamilia Najwa & Zainal Arief. Pandang pertama mereka memutikkan cinta dan berakhir dengan perkahwinan di London tanpa restu keluarga. Namun, badai asmara mereka sentiasa membakar di sebuah bilik kecil di Oxford dengan janji sehidup semati.
Kebahagiaan mereka tiba-tiba terhenti! Zainal terpaksa pulang ke tanah air dengan janji akan kembali lagi. Sejak itu hingga menginjak sembilan tahun lamanya, Zainal tidak pernah pulang sedangkan Kamilia terus menanti dengan air mata dan sengsara.
Tanpa diduga, Zainal muncul …

Adam & Hawa - fenomena baru?

Image
Habis sudah Adam & Hawa 80 episod. Aku juga terlanjur menonton.. :p gara2 Ciktie yang mmg fanatik habis kat Aaron Aziz.. Aku? Sorry..aku suka abam AdiPutra..hehe..
Adam & Hawa mula bersiaran pada 27 Ogos 2012 pada pukul 10pm setiap hari Isnin-Khamis. Drama episod ni hanya ada kat Astro Mustika HD sahaja. Dan disebabkan itu jugalah ibu sanggup langgan Beyond! -_- And pada 10 Januari 2013 habis jugak Adam & Hawa. (dengar2 nak buat filem plak)
Astro kalau takde ulangan mmg tak sah la kn..? banyak kot ulangan cerita ni.. yg aku tau.. ulangan nye setiap Isnin-Khamis gak pukul 9.30pm, 11am dan 2am-3am. *sila bagitau kalau salah ea?* :)
Cerita nye tentang seorang gadis bernama Ain Hawani yang baru meningkat remaja. Bekerja di tadika dan tidak semena2 ditangkap khalwat dengan Adam Mukhriz. blablabla..taksuka..Ain belajar kat Australia dan jadi pensyarah di UiTM..konflik..konflik..8tahun kot si Adam (Am) ni setia! *oh..jelesnye mak nok* konflik lak dgn Johan n Azie...*haish* sampa…